• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Guma celulozowa (CMC, tyloza), guma tragakantowa, guma arabska, gliceryna i inne stabilizatory

Wszyscy, którzy lubią dekorować swoje wypieki lukrami plastycznymi wiedzą, jak ważny jest dobry stabilizator do masy cukrowej. To on sprawia, że lukier jest naprawdę plastyczny, a dekoracje szybciej schną i zachowują swój kształt. Dla tych, którzy chcą sami przygotowywać masy cukrowe i dla tych, którzy chętnie ulepszyliby kupowane gotowe masy przygotowaliśmy w naszym sklepie ofertę stabilizatorów i dodatków. Począwszy od popularnego CMC (guma celulozowa, tyloza), aż po jego rzadziej spotykane zamienniki (tragakant, guma roślinna). Nie zapomnieliśmy też o takich dodatkach jak gliceryna i guma arabska. Rzeczowe opisy, dokładne przepisy i jakość nie budząca watpliwości sprawią, że Twój lukier plastyczny będzie idealnie dopasowany do potrzeb. Dowiesz się też o dodatkowych właściwościach sprzedawanych substancji: z czego najlepiej zrobić klej cukierniczy, jakie barwniki spożywcze gliceryna przywróci do właściwej konsystencji i jak przebiega krystalizacja kwiatów za pomocą gumy arabskiej.

Zobacz więcej
Białko w proszku Meri-White na bezy, lukier królewski, 100g

 Proszek bezowy posłuży do stworzenia bez, lukru królewskiego i wielu innych - jest zamiennikiem białka, doskonale się pieni i pomoże w ustabilizowaniu śmietany oraz kremów maślanych.

 

Białko w proszku Meri-White na bezy, lukier królewski, 100g
Producent: Culpitt
Cena: 17,00 zł
zobacz więcej
CMC (tyloza) stabilizator i klej cukierniczy Shantys 250 g

Rewelacyjny klej do łączenia ozdób z masy cukrowej i lukru plastycznego. Może być również stosowany jako dodatek poprawiający elastyczność mas cukrowych, ma wpływ na czas wysychania i twardość dekoracji. Waga: 250g, konsystencja: bardzo drobno zmielony

CMC (tyloza) stabilizator i klej cukierniczy Shantys 250 g
Producent: Shantys
Cena: 20,00 zł
zobacz więcej
Gliceryna PME Sugarcraft 35g

Uniwersalny dodatek spożywczy, idealny do przywracania elastyczności masie cukrowej i regeneracji wyschniętych barwników. Niezbędny przy produkcji lukru plastycznego. Objętość 50 ml

Gliceryna PME Sugarcraft 35g
Producent: Rainbow Dust
Cena: 8,00 zł
zobacz więcej
Glukoza (syrop kukurydziany) CK Products  450 g

Glukoza cukiernicza (syrop kukurydziany, syrop glukozowo-fruktozowy) to niezbędny składnik mas cukrowych. Można jej też użyć w zastępstwie cukru do wielu wyrobów cukierniczych. Waga ~450 g

Glukoza (syrop kukurydziany) CK Products 450 g
Producent: CK Products
Cena: 30,00 zł
zobacz więcej
Guma arabska (akacjowa) CK Products 56,6 g

Guma arabska służy do produkcji kleju jadalnego i glazury. Może też być używana jako zagęszczacz, emulgator i stabilizator. Środek do krystalizacji kwiatów. Naturalny produkt z żywicy akacji. Waga: 56,6 g

Guma arabska (akacjowa) CK Products 56,6 g
Producent: CK Products
Cena: 18,00 zł
zobacz więcej
Guma arabska FoodColours 25 g

Guma arabska służy do produkcji kleju jadalnego i glazury. Może też być używana jako stabilizator do mas cukrowych. Środek do krystalizacji kwiatów. Waga: 25 g

Guma arabska FoodColours 25 g
Producent: FoodColours
Cena: 12,00 zł
Guma ksantanowa FoodColours 25 g

Zagęstnik i stabilizator do produktów o niższym pH. Idealny do lodów, galaretek, dżemów, marmolad, sosów, dressingów oraz polew owocowych. Waga: 25 g

Guma ksantanowa FoodColours 25 g
Producent: FoodColours
Cena: 12,00 zł
Guma tragakantowa FoodColours 25g

Guma tragakantowa (gum tragacanth) to dodatek poprawiający elastyczność mas cukrowych. Stosowany zamiast tylozy (CMC) przy produkcji gum paste (flower paste, modelling paste, lukrów plastycznych, pastillage). Waga: 25 g

Guma tragakantowa FoodColours 25g
Producent: FoodColours
Cena: 21,00 zł
Guma tragakantowa Rainbow Dust 25g

Dodatek poprawiający elastyczność mas cukrowych. Stosowany zamiast tylozy (CMC) przy produkcji gum paste (flower paste, modelling paste, lukrów plastycznych, pastillage). Waga: 25 g

Guma tragakantowa Rainbow Dust 25g
Producent: Rainbow Dust
Cena: 30,00 zł
zobacz więcej
Klej spożywczy w proszku (tyloza-CMC) FoodColours 200g

Rewelacyjny klej do łączenia ozdób z masy cukrowej i lukru plastycznego. Może być również stosowany jako dodatek poprawiający elastyczność mas cukrowych. Waga: 200 g

Klej spożywczy w proszku (tyloza-CMC) FoodColours 200g
Producent: FoodColours
Cena: 34,00 zł
zobacz więcej
Klej spożywczy w proszku (tyloza-CMC) FoodColours 20g

Rewelacyjny klej do łączenia ozdób z masy cukrowej i lukru plastycznego. Może być również stosowany jako dodatek poprawiający elastyczność mas cukrowych. Waga: 200 g

Klej spożywczy w proszku (tyloza-CMC) FoodColours 20g
Producent: FoodColours
Cena: 11,00 zł
Wanilia - naturalna pasta PME 25g

Aromat spożywczy o konsystencji pasty (gęstego syropu) wyprodukowany z prawdziwej wanilii.

Wanilia - naturalna pasta PME 25g
Cena: 26,00 zł
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl