• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2623
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
100,00 zł 89,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Biała róża cukrowa pełna do dekoracji tortu

Dostępność: brak towaru
Cena: 6,80 zł 6.80
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: PEJOT s.c.
Kod produktu: 055200

Opis

Waga netto: 36 g

Kolor: biały (w wersji De Lux o pełnych, wielopłatkowych kwiatostanach)

Rozmiar: szerokość - 5 cm, wysokość - 3 cm

Ilość: 1 sztuka

Smak i zapach: słodki

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: cukier puder, mąka pszenna, glukoza, skrobia ziemniaczana, olej roślinny utwardzony, syrop skrobiowy, syrop glukozowy, albumina, woda, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, żelatyna, aromat, barwniki: E104, E110, E122, E124, E132, E133, E151, E171, E172, E555 (proporcje barwników są zależne od typu dekoracji).

Uwaga! Barwniki E104, E110, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Alergeny: pszenica, białko jajka.

Najlepiej spożyć przed: 10.08.2018

Róże z masy cukrowej to najczęściej spotykana dekoracja tortów. Te piękne kwiaty od lat symbolizują wzniosłe uczucia, możemy je więc spotkać na tortach weselnych, urodzinowych i imieninowych. Również rocznice, jubileusze i przyjęcia okolicznościowe nie mogą się bez nich obyć. Róża cukrowa to uniwersalna dekoracja, którą łatwo dopasować do kompozycji. Wielowarstwowe kwiaty robią wrażenie pełnych i obfitych, a jednocześnie ich wycieniowane płatki są bardzo delikatne - będą wspaniale wyglądać między innymi na tle koronek z masy cukrowej. Róże cukrowe doskonale prezentują się w otoczeniu listków, w towarzystwie innych kwiatów lub samotnie. Białe róże cukrowe to obowiązkowa dekoracja na torty weselne, chrzciny lub torty z okazji Komunii. 

Lukier plastyczny, z którego są wykonane kwiaty jest jadalny i smaczny, nadaje się do ozdoby lub bezpośredniego spożycia. Charakteryzuje się słodkim smakiem, jak wszystkie produkty z mas cukrowych. Dekoracja jest odpowiednio utwardzona, można ją więc stabilnie przymocować (najlepiej za pomocą jadalnego kleju) do dowolnego podłoża; ozdobi zarówno wierzch i boki tortu, jak i babeczki, mniejsze ciastka lub desery. Jeśli uznasz, że planowana przez Ciebie kompozycja wymaga subtelnej zmiany kolorystyki, możesz pomalować różę barwnikami lub farbami spożywczymi, a także oprószyć ją barwnikami proszkowymi (np. delikatnie nałożyć złoty barwnik na brzegi płatków, by róże lśniły i przyciągały uwagę). 

Sposób użycia:

Cukrowe róże do dekoracji tortu, ciast i deserów wystarczy umieścić wedle uznania na ozdabianym produkcie. W razie potrzeby przymocować klejem spożywczym.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, bezwonnych, wolnych od szkodników i ich pozostałości. Temperatura przechowywania; 12-18 C, wilgotność 30-55%, nie przekraczać 75% wilgotności względnej.

Porada:

Jeśli chcesz zachwycić wszystkich gości, skrop delikatnie róże aromatem różanym PME - ten naturalny zapach sprawi, że dekoracja cukrowa będzie niesamowicie realistyczna!

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl