• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2788
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Białko w proszku Meri-White na bezy, lukier królewski, 100g

Dostępność: brak towaru
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: Culpitt
Kod produktu: 56404

Opis

Znane pod nazwami: albumina, białko w proszku, proszek bezowy, meri-white, 

Stosowanie: Wielka Brytania

Waga netto: 100 g

Ilość: 1 sztuka

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Składniki:  skrobia, sproszkowane białko jajek, cukier, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości: mleczan wapnia, kwaśny winian potasu; dekstroza, kwas mlekowy, kwas winowy, stabilizator: guma guar

Alergeny: zawiera jajka.

 

Proszek bezowy to albumina z dodatkami, wspomagającymi jej właściwości, czyli ulepszone białko w proszku. Znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie zwykle używamy białka, czyli przy lukrze królewskim, bezach, kokosankach i wszelkich wypiekach. Przydaje się również przy produktach garmażeryjnych, sosach, stabilizowaniu śmietany i kremów maślanych. Znajduje zastosowanie w diecie sportowców oraz w wędkarstwie  (przy robieniu zanęty na karpie). Białko w proszku jest wysokopieniste, czyli szybko otrzymamy z niego po ubiciu gęstą pianę, łatwo się je odmierza i jest bezpieczniejsze - pasteryzacja daje ten sam efekt, który chcemy osiągnąć ubijając zwykłe jajka na parze, czyli zmniejszamy ryzyko zarażenia się salmonellą. Albumina dobrze się rozpuszcza i łączy z innymi produktami, łatwo się ją przechowuje i można bardzo precyzyjnie dozować. Dodatkową zaletą dla osób, które skupiają się głównie na produkcji bez i lukru jest brak zbędnych żółtek, a co za tym idzie spora oszczędność. Ze względu na właściwości klejące białek można szybko wykonać z proszku bezowego odrobinę kleju cukierniczego, po rozmieszaniu z bardzo niewielką ilością wody.

 

Sposób użycia:

Aby zastąpić jedno średniej wielkości białko potrzebujemy ok 5 g proszku bezowego i 30 ml wody.

 

Wypieki, bezy: rozpuścić w niewielkiej ilości wody, dalej postępować jak ze zwykłym białkiem.

Lukier królewski: 10 g proszku zmieszać z 60 g wody i 450-500 g cukru pudru, zmiksować

Kremy maślane, śmietana: odrobina białka w proszku zadziała jak stabilizator i sprawi, że będą sztywne również w ciepłe dni.

 

Warunki przechowywania:

 

Przechowywać w temperaturze pokojowej, nie wystawiać na działanie światła słonecznego.

 

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl