• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1121
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Choinka bożonarodzeniowa - wycinarka FMM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 12,50 zł 12.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Christmas Tree

Opis

Rozmiar: 5.7 сm х 3.8 сm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Święta bez choinki nie istnieją! Niezbędny element każdej pracowni cukierniczej. Plastikowa wycinarka firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek. Bo cóż to za Boże Narodzenie bez choinki...

 

Sposób użycia:

Marcepan

Używaj materiału dobrej jakości, rozwałkuj do pożądanej grubości podsypując cukrem pudrem, aby zapobiec przywieraniu do podłoża. Ustaw wycinaczkę i naciśnij mocno, w celu uzyskania starannie wykonanego kształtu. Ułóż na torcie od razu lub pozostaw do wyschnięcia

Masa cukrowa

Masa cukrowa bez dodatków może być użyta, ale kształt będzie sztywniejszy przy dekorowaniu po dodaniu gumy tragakantowej. Sugerowana proporcja to 5 ml (jedna łyżeczka) gumy tragakantowej na każde 250 g masy cukrowej. Kształt przygotuj jak powyżej.

Twarda masa cukrowa (Pastillage)

Pastillage, pasta bardzo twarda po wyschnięciu, również jest dobrym materiałem do przygotowania tego typu wycinanek. Możesz przygotować własną według przepisów z książek kucharskich dotyczących wyrobów cukierniczych lub nabyć gotową masę w proszku, do której wystarczy dodać wodę. Wyschnięte kształty z masy mogą być oparte o tort lub odchylone od powierzchni przy pomocy kropli lukru od tylnej strony. Przygotuj kształty jak w opisie do marcepanu.

Czekolada

Roztop czekoladę w standardowy sposób, wylej na tacę wyłożoną pergaminem - pozostaw do lekkiego zestalenia i przyciśnij wycinaczkę równomiernie i delikatnie, uważając, żeby czekolada nie popękała.

Przystrój kształt według własnego uznania. Poszukaj pomysłów, projektów i odpowiednich szablonów w dobrych książkach o dekorowaniu.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Uwaga: ta użyteczna wycinaczka może być użyta do wykonania kształtów z marcepanu, masy cukrowej, twardej masy cukrowej i z czekolady. Kształty można pozostawić jakie są lub udekorować kropelkami jako bombkami, liniami jako łańcuchami lub lukrem posypanym drobnym cukrem pudrem imitującym śnieg.

Przed użyciem produkt należy umyć.

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl