• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2620
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
100,00 zł 89,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Czerwony tulipan cukrowy do dekoracji tortu

tulipan.jpg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 3,00 zł 3,90 zł 3.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: PEJOT s.c.
Kod produktu: 053002

Opis

Waga netto: 17 g

Kolor: czerwony

Rozmiar: szerokość - 2,5cm, wysokość - 11,5 cm

Ilość: 1 sztuka

Smak i zapach: słodki

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: cukier puder, mąka pszenna, glukoza, skrobia ziemniaczana, olej roślinny utwardzony, syrop skrobiowy, syrop glukozowy, albumina, woda, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, żelatyna, aromat, barwniki: E104, E110, E122, E124, E132, E133, E151, E171, E172, E555 (proporcje barwników są zależne od typu dekoracji).

Uwaga! Barwniki E104, E110, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Alergeny: pszenica, białko jajka.

Najlepiej spożyć przed: 16.08.2018

Tulipany z masy cukrowej to piękna, kojarząca się z wiosną dekoracja - jak wszystkie kwiaty z masy cukrowej nadaje się do ozdabiania tortów na wiele okazji, szczególnie dobrze sprawdza się przy wypiekach urodzinowych i imieninowych. Łodyżka pozwala na umieszczenie kwiatka ponad tortem lub pod nietypowym kątem - dzięki temu łatwiej jest tworzyć przestrzenne dekoracje, na przykład kosze wypełnione kwiatami (fakturę koszyka uzyskasz z łatwością za pomocą odpowiednich mat do masy cukrowej). Pojedynczy tulipan, ułożony na wierzchu tortu również będzie się doskonale prezentował.

Lukier plastyczny, z którego są wykonane kwiaty jest jadalny i smaczny, nadaje się do ozdoby lub bezpośredniego spożycia. Charakteryzuje się słodkim smakiem, jak wszystkie produkty z mas cukrowych. Dekoracja jest odpowiednio utwardzona, można ją więc stabilnie przymocować (najlepiej za pomocą jadalnego kleju) do dowolnego podłoża; ozdobi zarówno wierzch i boki tortu, jak i babeczki, mniejsze ciastka lub desery. Jeśli uznasz, że planowana przez Ciebie kompozycja wymaga subtelnej zmiany kolorystyki, możesz pomalować tulipana barwnikami lub farbami spożywczymi, a także oprószyć go barwnikami proszkowymi (np. delikatnie nałożyć złoty barwnik na brzegi płatków, by lśniły i przyciągały uwagę). 

Sposób użycia:

Cukrowe tulipany do dekoracji tortu, ciast i deserów wystarczy umieścić wedle uznania na ozdabianym produkcie. W razie potrzeby przymocować klejem spożywczym lub zamocować wbijając łodyżkę.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, bezwonnych, wolnych od szkodników i ich pozostałości. Temperatura przechowywania; 12-18 C, wilgotność 30-55%, nie przekraczać 75% wilgotności względnej.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl