• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1107
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Egzotyczna lilia - zestaw wycinarek FMM (5 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 26,50 zł 26.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Exotic Lily, Embosser & Former Set

Opis

Rozmiar: Długość listka ok. 10.0 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 zestaw składa się z 5 sztuk

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Symbol niewinności i czystości - biała lilia będzie się wspaniale prezentować zarówno na weselnym torcie jak i na komunijnym stole. Zestaw do wycinania i modelowania firmy FMM to niezastąpione narzędzia, które pozwolą nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki i narzędzia modelujące można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadają się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia pozwalające przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

Będziesz potrzebować: zestaw do wycinania i modelowania egzotycznych lilii, podkładka z twardej pianki, narzędzie w kształcie kostki, masa cukrowa do wyrobu kwiatów, pręciki lilii z lukru plastycznego ("gum paste"), druciki florystyczne, klej spożywczy, barwniki w proszku.

1. Przytwierdź pręciki do drucika florystycznego o odpowiednim rozmiarze. Owiń podstawę pręcików kawałkiem masy cukrowej formując kształt wydłużonego koralika. Przewlecz drucik przez formę tak, aby drucik z koralikiem znajdowały się powyżej formy.

 2. Rozwałkuj cienko masę cukrową, wytłocz i wytnij 3 większe płatki. Umieść płatki na podstawce i narzędziem modelującym rozmiękcz ich brzegi. Przytwierdź płatki do drucika przytwierdzając klejem spożywczym do koralika.

Wytłocz, wytnij, rozmiękcz i przytwierdź 3 mniejsze płatki. Wygładź tylną część kwiatka, w celu lepszego wykończenia. Pozostaw w formie do czasu, kiedy masa utwardzi się na tyle, aby zachować kształt.

 3. Usuń kwiatek z formy. Na tym etapie można dodać druciany słupek lub dodatkowe pręciki. Pozostaw do wyschnięcia przed oprószeniem barwnikiem w celu wykończenia.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl