• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2619
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Fioletowy storczyk cukrowy do dekoracji tortu

Dostępność: brak towaru
Cena: 4,20 zł 4.20
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: PEJOT s.c.
Kod produktu: 052811

Opis

Waga netto: 23 g

Kolor: fioletowy (przechodzący od ciemnego środka do prawie białych brzegów)

Rozmiar: szerokość - 8,5 cm, wysokość - 3 cm

Ilość: 1 sztuka

Smak i zapach: słodki

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: cukier puder, mąka pszenna, glukoza, skrobia ziemniaczana, olej roślinny utwardzony, syrop skrobiowy, syrop glukozowy, albumina, woda, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, żelatyna, aromat, barwniki: E104, E110, E122, E124, E132, E133, E151, E171, E172, E555 (proporcje barwników są zależne od typu dekoracji).

Uwaga! Barwniki E104, E110, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Alergeny: pszenica, białko jajka.

Najlepiej spożyć przed: 10.08.2018

Orchidea (storczyk, falenopsis) to piękny egzotyczny kwiat, który na stałe zagościł w polskich doniczkach i na polskich tortach. Mięsiste płatki, różnorodna kolorystyka i dumny wygląd sprawiają, że ta dekoracja zaczęła kojarzyć się z naprawdę ważnymi okazjami. Dlatego storczyki z masy cukrowej polecamy na torty weselne, okolicznościowe, wszędzie tam, gdzie chcemy podkreślić uroczystość i wyjątkowość ceremonii. Orchidea doskonale wygląda jako samotny akcent na torcie, można też komponować z niej całe bukiety lub łączyć z innymi roślinami. Należy tylko uważać, by swą urodą nie zaćmiła sąsiednich kwiatów, gdyż zwykle tylko róże są w stanie znieść konkurencję tej egzotycznej piękności. Delikatny fioletowy kolor pasuje do wielu okazji; jest stonowany i elegancki. Storczyki zwykle nie potrzebują sąsiedztwa liści cukrowych, gdyż w naturze te kwiaty rosną na dość wysokich, nagich pędach. Można jednak ułożyć kwiat na dorobionej "gałązce" z zielonej lub brązowej masy cukrowej.

Lukier plastyczny, z którego są wykonane kwiaty jest jadalny i smaczny, nadaje się do ozdoby lub bezpośredniego spożycia. Charakteryzuje się słodkim smakiem, jak wszystkie produkty z mas cukrowych. Dekoracja jest odpowiednio utwardzona, można ją więc stabilnie przymocować (najlepiej za pomocą jadalnego kleju) do dowolnego podłoża; ozdobi zarówno wierzch i boki tortu, jak i babeczki, mniejsze ciastka lub desery. Jeśli uznasz, że planowana przez Ciebie kompozycja wymaga subtelnej zmiany kolorystyki, możesz pomalować storczyki barwnikami lub farbami spożywczymi, a także oprószyć je barwnikami proszkowymi (np. delikatnie nałożyć złoty barwnik na brzegi płatków, by lśniły i przyciągały uwagę). Ponieważ w naturze te kwiaty występują w olbrzymiej gamie kolorów, osiągniesz doskonały efekt, gdy każdy z nich podbarwisz delikatnie odrobinę innym odcieniem, zachowując jednak przewodnią barwę.

Sposób użycia:

Cukrowe storczyki do dekoracji tortu, ciast i deserów wystarczy umieścić wedle uznania na ozdabianym produkcie. W razie potrzeby przymocować klejem spożywczym.

Warunki przechowywania:

Przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, bezwonnych, wolnych od szkodników i ich pozostałości. Temperatura przechowywania; 12-18 C, wilgotność 30-55%, nie przekraczać 75% wilgotności względnej.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl