• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2511
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Guma tragakantowa FoodColours 25g

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 21,00 zł 21.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FoodColours
Kod produktu: K-140

Opis

Waga netto: 25 g

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: tragakanta (E413)

 

Guma tragakantowa to naturalna żywica, dzięki której Twoje masy cukrowe nabiorą elastyczności i ciągliwości. Wykonane z nich dekoracje będą trwalsze, zachowują swój kształt i zdecydowanie szybciej schną.

Można ją stosować zamiennie z jej syntetycznym odpowiednikiem - tylozą (CMC). Guma jest używana do wykonania mas służących do modelowania, znanych jako: masa meksykańska, gum paste, flower paste, modelling paste, a także wyjątkowo twardej pastillage, która służy do tworzenia cienkich i długich dekoracji. Lukier plastyczny z tym dodatkiem łatwiej formować w różne kształty; jest bardziej podatny na rozciąganie i sprężysty. Tak wzbogacona masa cukrowa szybciej i mocniej twardnieje, należy więc pamiętać, by przykrywać ją podczas przerw w pracy. Jeśli masa za bardzo wyschnie należy dodać odrobinę gliceryny.

 

Guma tragakantowa jest niezastąpiona, jeśli zależy nam na wykonaniu stojących, a jednocześnie płaskich dekoracji na tort (sylwetka młodej pary, cyfry, inicjały). Jest też polecana przez znanego producenta wykrawaczek (Patchwork Cutters) do stworzenia masy meksykańskiej, zalecanej do tego specyficznego typu foremek.

 

Sposób użycia:

Dodać 4 łyżeczki do herbaty gumy tragakantowej na każdy 1 kg masy cukrowej. Gumę tragakantową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

 

Porada:

Najlepiej będzie się pracowało z masą, jeśli po porządnym zagnieceniu zawinie się ją w cienką folię, aby ograniczyć dostęp powietrza i pozostawi na noc w szczelnym pojemniku. Następnego dnia można przystąpić do pracy z uszlachetnioną masą cukrową.

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl