• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1045
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kielich róży 4.5 cm - wycinarka FMM

Kielich róży 7.0 cm - wycinarka FMM))).jpg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 4,68 zł 8,50 zł 4.68
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Rose calyx Cutter 45mm

Opis

Średnica: 4,5 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Dzięki wykonanemu kielichowi cukrowe kwiaty wyglądają bardziej naturalnie, ponieważ każdy szczegół jest perfekcyjnie dopracowany. Prezentowane kielichy mogą być użyte do przeróżnych kwatów np. róży, dzikiej róży, pierwiosnka, goździka i wielu innych kwiatów z asortymentu wycinarek FMM. Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

 

Sposób użycia:

1. Najprostszą metodą jest wycięcie kształtu przy pomocy wycinarki i dołączenie go do dna kwiatu. Jednakże dla otrzymania jak najlepszego realistycznego efektu, postępuj zgodnie z poniższą instrukcją.

2.Weź mały kawałek masy cukrowej w kolorze zielonym i uformuj stożek o spłaszczonym dnie.

3. Kontynuuj rozwałkowywanie używając uchwytu od małego pędzla tworząc przy tym stożek o zmniejszającej się średnicy (kształt podobny do kapelusza meksykańskiego).

4. Umieść wycinarkę w odpowiednim rozmiarze nad ostrą częścią (nad stożkiem z mniejszą średnicą), i opuść na dół na rozwałkowaną masę cukrową (na tzw. rodno "kapelusza meksykańskiego"), naciśnij mocno aby wyciąć kształt kielicha.

5. Użyj małych nożyczek lub noża służącego do modelowania aby wyciąć "pióra" na każdym liściu z kielicha.

6. Przy pomocy narzędzia z kulką lub kostką zrób zagłębienie wewnątrz kielicha, w celu osadzenia kwiatu. Przesuń kielich wzdłuż drucianej łodyżki i przymocuj do dna kwiatu używając niewielkiej ilości kleju spożywczego.

7. Liście kielicha odwiń na zewnątrz.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl