• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1099
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kokarda i gołąbek - zestaw mini wycinarek FMM (2 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 14,50 zł 14.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Mini Bow & Dove

Opis

Średnica: kokarda - 1,5 cm, gołąb  - 1,7 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 2 sztuki

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Tak kokarda jak i gołąb są uniwersalnymi motywami dekoracyjnymi na wiele okazji, od narodzin po ślub. Miniaturowe ozdoby wykonane z pomocą tych wycinarek będą się pięknie prezentować jako tło dla głównej dekoracji na torcie, a także jako girlandy na bocznych ściankach (ułożone naprzemiennie). Plastikowe foremki firmy FMM to niezastąpione narzędzia, które pozwolą nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. Najwygodniej można ich użyć w połączeniu z tłokiem wypychającym, który pozwoli na precyzyjne oddzielenie wzoru od formy bez naruszania kształtu. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

Składniki: masa cukrowa do wyrobu kwiatów, mąka kukurydziana do rozwałkowywania, klej spożywczy, barwniki do kwiatów, glazura cukiernicza

Narzędzia: mały wałeczek i deska, kawałek gąbki piankowej, tłok FMM.

Dla najlepszych efektów używaj z tłokiem FMM.

1. Rozwałkuj bardzo cienko masę cukrową do wyrobu kwiatów, aż do momentu w którym niemalże będzie można przez nią patrzeć.

2. Umieść wycinarkę na wierzchu i przyciśnij.

3. Wypchnij kształt kokardy lub gołębia na kawałek gąbki przy pomocy tłoka FMM. Przytrzymaj wycinarkę mocno i przyciśnij rączkę tłoka, aby uwolnić kształt.

4. Po wyschnięciu wycięte modele mogą być zabarwione wybranymi odcieniami. Aby utworzyć błyszczące modele, pokryj je glazurą cukierniczą lub przesuń nad parą.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Ważne: Elementy zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl