• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1118
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kolekcja stokrotek - zestaw wycinarek FMM (5 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 25,50 zł 25.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Daisy Collection

Opis

Średnica: 3.0 cm, 4.2 cm, 5.3 cm, 7.3 cm i 9.0 cm.

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 5 sztuk

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Kolekcja wycinaczek do stokrotek zaprojektowana została do wycinania szerokiej gamy kwiatków, nie tylko z rodziny stokrotek. Pięć wycinaczek w tym zestawie mogą być użyte indywidualnie do wykonywania kwiatków od najprostszych, najmniejszych stokrotek do ogromnych rudbekii lub otwartych chryzantem. Przy użyciu części lub wszystkich wycinarek razem możliwe jest tworzenie wielowarstwowych kwiatów takich jak astry, gerbery, bartram, chryzantemy oraz kocanki.

Plastikowe wycinarki w kształcie kwiatów stokrotki firmy FMM to niezastąpione narzędzia, które pozwolą nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadają się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia, które pozwolą przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

1. Aby przygotować środek kwiatu ukształtuj stożek z masy cukrowej i usuń czubek. Umieść stożek w otworze w twardej podstawce piankowej i użyj narzędzia do teksturowania w celu nałożenia wzoru. Nawlecz na drucik florystyczny z haczykiem i pozostaw do wyschnięcia.

2. Masę cienko rozwałkuj i obróć przed wycięciem trzech stokrotek, używając mniejszej wycinaczki. Umieść na podstawce piankowej i rozmiękcz płatki przed nawleczeniem każdego kształtu i przytwierdzeniu do środka kwiatu.

3. Wytnij trzy średnie stokrotki i umieść do góry nogami na piance. Mocno odznacz unerwienie każdemu płatkowi dwa lub trzy razy przed nawleczeniem. Aby stworzyć kwiat pełnego rozmiaru dodaj kolejne trzy warstwy z żyłkami, wycięte największymi wycinaczkami.

4. Podczas suszenia kwiatów powieś je do góry nogami dopóki płatki nie osiądą, a następnie odwróć pozwalając grawitacji otworzyć kwiat do pożądanej pozycji. Aby wykończyć kwiat, oprósz lub pomaluj środek na wybraną barwę i użyj małej lub średniej wycinaczki do uformowania zielonego kielicha.

5. Jeśli potrzebujesz grubszej łodygi np. do gerbery, po prostu owiń wyginaną słomkę zieloną taśmą przewlekając drucik przez środek słomki, zabezpieczając poprzez zagięcie końcówki i okręcenie taśmą.

Uwaga: Przed użyciem produkt należy umyć.

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl