• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		3041
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Konwalia biała cukrowa do dekoracji tortu

Dostępność: brak towaru
Cena: 7,60 zł 7.60
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: PEJOT s.c.
Kod produktu: 054200

Opis

Waga netto: 

Kolor: biały

Rozmiar: 

Ilość: 1 sztuka

Smak i zapach: słodki

Kraj pochodzenia: Polska

Składniki: cukier puder, mąka pszenna, glukoza, skrobia ziemniaczana, olej roślinny utwardzony, syrop skrobiowy, syrop glukozowy, albumina, woda, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, cukier wanilinowy, żelatyna, aromat, barwniki: E104, E122, E124, E132, E133, E151, E171, E172, E555 (proporcje barwników są zależne od typu dekoracji).

Uwaga! Barwniki E104, E122, E124 mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Alergeny: pszenica, białko jajka.

 

Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu

Energia 1835 kJ / 435 kcal
Tłuszcze 8,9 g
 - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 86,4 g
 - w tym cukry 76,1 g
Białka 2,1 g
Sól 0,01 g

 

Najlepiej spożyć przed:  29.03.2020

 

Konwalia to piękny kwiat, który na stałe zagościł w polskich lasach i na polskich tortach. Delikatny wygląd kwiatków sprawia, że ta dekoracja jest często wybierana na torty ślubne. Konwalia doskonale wygląda jako samotny akcent na torcie, można też komponować z niej całe bukiety lub łączyć z innymi roślinami. Należy tylko uważać, by sąsiednie kwiaty nie zaćmiły jej delikatnego uroku. Delikatny biały kolor pasuje do wielu okazji; jest stonowany i elegancki. 

Lukier plastyczny, z którego są wykonane kwiaty jest jadalny i smaczny, nadaje się do ozdoby lub bezpośredniego spożycia. Charakteryzuje się słodkim smakiem, jak wszystkie produkty z mas cukrowych. Dekoracja jest odpowiednio utwardzona, można ją więc stabilnie przymocować (najlepiej za pomocą jadalnego kleju) do dowolnego podłoża; ozdobi zarówno wierzch i boki tortu, jak i babeczki, mniejsze ciastka lub desery. Jeśli uznasz, że planowana przez Ciebie kompozycja wymaga subtelnej zmiany kolorystyki, możesz pomalować konwalie barwnikami lub farbami spożywczymi, a także oprószyć je barwnikami proszkowymi (np. delikatnie nałożyć złoty barwnik na brzegi płatków, by lśniły i przyciągały uwagę).

 

Sposób użycia:

Cukrowa konwalia do dekoracji tortu, ciast i deserów wystarczy umieścić wedle uznania na ozdabianym produkcie. W razie potrzeby przymocować klejem spożywczym.

 

Warunki przechowywania:

Przechowywać w pomieszczeniach czystych i suchych, bezwonnych, wolnych od szkodników i ich pozostałości. Temperatura przechowywania; 12-18 C, wilgotność 30-55%, nie przekraczać 75% wilgotności względnej.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl