• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1230
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Koronki nr 1 - zestaw 3 stempli i wykrawaczka FMM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 33,00 zł 33.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Textured Lace Set 1

Opis

Długość: 12,7 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 zestaw zawierający 4 wycinarki

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Zestaw plastikowych stempli wraz z wykrawaczem w kształcie koronek firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia, które pozwolą przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

Zestawu można używać do wykonania dekoracji z klasycznej masy cukrowej do obkładania tortów, masy do kwiatów lub figurek (tzw. gum paste, flower paste, mexican paste), czekolady plastycznej i marcepanu. Zestawy nr 1 i 2 mogą być używane jako najpierw jako stemple, a potem wykrawacze lub odwrotnie.

1. Rozwałkuj masę, pamiętając by nie była zbyt cienka - musisz bezpiecznie odcisnąć na niej wzór. 

2. Jeśli masa się klei użyj woreczka Dab-a_dust i lekko oprósz powierzchnię roboczą mąką kukurydzianą albo cukrem pudrem. Odciśnij wybraną koronkę, przykładając wzór do masy i silnie dociskając. Przed uniesieniem stempla dociśnij całość palcami, by szczegóły dobrze się odbiły.

3. Wytnij dołączonym wykrawaczem wzdłuż kształtu. Powtarzaj do uzyskania odpowiedniej ilości dekoracji.

4. Użyj kleju jadalnego, by przymocować dekorację do tortu.


Porada:
Stemple i wykrawacz są dwustronne, możesz więc poprzez odwrócenie ich wygodnie przedłużać wzór (lub dołączyć kolejny fragment wybierając inny stempel).

Aby uzyskać pojedyncze elementy do dekoracji rozetnij wykonany pas koronki. 

Nie jest konieczne używanie stempla jednocześnie z wykrawaczem. Stemplować można również na masie cukrowej pokrywającej tort, wstążkach i plakietkach. Wykrawacz użyty samodzielnie przyda się przy wykańczaniu brzegów masy cukrowej.

Umyj przed użyciem.

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl