• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2154
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kość - dwustronne narzędzie (nr 3) do modelowania JEM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: 109SE003

Opis

Rozmiar: 14 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Narzędzie Kość jest jednym z najczęściej używanych narzędzi do modelowania mas cukrowych. Wykorzystuje się je przy tworzeniu kwiatów cukrowych, figur i dekoracji z lukrów plastycznych, marcepanu oraz czekolady plastycznej. Narzędzie do modelowania masy JEM jest bardzo wytrzymałe i solidne, charakteryzuje się doskonałym wykonaniem, ponieważ całe jest zrobione z wysokiej jakości plastiku. Dwustronnie zakończone, wyposażone jest w nieregularnie umieszczone kulki (od ich wyglądu właśnie pochodzi nazwa "kość"). Zależnie od kształtowanej dekoracji należy wybrać odpowiedni rozmiar końcówki.

Modelowanie krawędzi 

Aby brzegi płatków przy Twoich cukrowych kwiatach wydawały się naturalnie cienkie, ułóż dekorację na rozpostartej dłoni lub gąbce do modelowania. Delikatnie przecieraj brzegi wybraną główką narzędzia Kość, aż ich grubość odpowiednio się zmniejszy. Aby uzyskać lekko falowane krawędzie możesz pocierać naprzemiennie z obu stron dekoracji. 

Kształtowanie dekoracji

Aby uwypuklić pojedynczy płatek lub cały kwiat należy delikatnie pocierać kolistymi ruchami środek dekoracji tak, by pod wpływem nacisku stworzyć zagłębienie w kształcie czarki. Pocierany w ten sposób płatek uzyska lekko wklęsły, naturalny kształt.

Drążenie, tworzenie zagłębień

Aby wydrążyć otwór należy przyłożyć głowicę narzędzia do wybranego punktu i zagłębiać ją, jednocześnie delikatnie obracając. Wgłębienia w masie cukrowej (np. na oczy lub ozdobne łączenie przy krawędzi masy) wykonujemy delikatnie naciskając i zagłębiając głowicę w masie.

Sposób użycia:

Narzędzie składa się z dwóch końcówek: większej główki 3A oraz mniejszej główki 3B.

Końcówka 3A narzędzia kości:

Jest przeznaczona do zmiękczania krawędzi płatków na podkładce JEM a tym samym do zmniejszania ich grubości oraz pozwala na tworzenie falistych krawędzi płatków.

Końcówka 3B narzędzia kości:

Używana w tym samym celu co końcówka 3A, tylko z tym wyjątkiem, że końcówka ta ma trochę mniejszą główkę.

UWAGA: Narzędzia przeznaczone do kontaktu z żywnością powinny być przechowywane osobno z przedmiotami, które nie są przeznaczone do kontaktu z żywnością np. z artykułami używanymi do wyrobów z gliny.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl