• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1132
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kreatywne listki - zestaw wycinarek FMM (4 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 22,50 zł 22.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Creative Leaf Set

Opis

Rozmiary wycinarek: 8,5 х 3,3 сm, 6,7 х 4,5 сm, 6,2 х 4,5 сm, 5 х 4 сm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 4 sztuki

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Zestaw zawierający 4 sztuki różnych kształtów liści to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. Służy do uzupełnienia modeli kwiatowych i owocowych lub do stworzenia dekoracji składającej się z samych liści. Liście mogą zostać w prosty sposób wycięte z różnorodnych mas cukrowych, zarówno tych jadalnych jak i niejadalnych. Szczegółowe detale jak unerwienie liści można dodać korzystając z przeróżnych narzędzi modelujących z oferty firmy FMM. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru.  To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

Sposób użycia:

1. Rozwałkuj masę cukrową. Sprawdź grubość masy cukrowej za pomocą prostego testu włożenia drucika florystycznego w krawędź masy cukrowej. Jest to bardzo ważne aby drucik z łatwością pasował do grubości masy cukrowej.

2. Wytnij wybrane modele. Jeśli masa cukrowa szybko traci wilgoć, należy ją przykryć plastikowym pojemnikiem w celu ochrony przed wyschnięciem.

3. Trzymaj wycięty liść pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym. Zanurzyć jeden koniec drucika florystycznego w kleju spożywczym i włóż w podstawę liścia do odległości w przybliżeniu połowy długości liścia.

4. Delikatnie oprósz mąką kukurydzianą dwie strony formy do żyłek. Umieść liść z drucikiem florystycznym na jednej stronie i delikatnie dociśnij do kształtu formy. Nałóż na wierzch drugą połowę formy i naciśnij mocno palcami lub całymi dłońmi. Następnie wyjmij liść spomiędzy części formy.

5. Umieść model do góry nogami na twardej podkładce piankowej i zmiękcz krawędzie liścia używając narzędzi modelujących (np. narzędzi kulowych). Zgodnie z preferencjami odpowiednio ukształtuj falbany i kształt liścia. Następnie zostaw w pozycji leżącej do wyschnięcia.  

6. W razie potrzeby oprósz model. Aby model był błyszczący, zanurzyć go w cukierniczej glazurze (polewie) lub ostrożnie umieść go nad parą wylatującą z czajnika.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl