• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2156
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kula i muszla - dwustronne narzędzie (nr 6) do modelowania JEM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: 109SE006

Opis

Rozmiar: 14 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Narzędzie kula jest jednym z najczęściej używanych narzędzi do modelowania mas cukrowych. Wykorzystuje się ją przy tworzeniu kwiatów cukrowych, figur i dekoracji z lukrów plastycznych, marcepanu oraz czekolady plastycznej. Narzędzie do modelowania masy JEM jest bardzo wytrzymałe i solidne, charakteryzuje się doskonałym wykonaniem, ponieważ całe jest zrobione z wysokiej jakości plastiku. Dwustronnie zakończone, wyposażone jest jednocześnie w narzędzie kulowe jak i narzędzie w kształcie muszli używane do dekoracji np. do ozdobienia krawędzi powierzchni wyrobów cukierniczych. Zależnie od tworzonej dekoracji należy wybrać odpowiednią końcówki.

Modelowanie krawędzi 

Aby brzegi większych płatków przy Twoich cukrowych kwiatach wydawały się naturalnie cienkie, ułóż dekorację na rozpostartej dłoni lub gąbce do modelowania. Delikatnie przecieraj brzegi końcówką kulową, aż ich grubość odpowiednio się zmniejszy. Aby uzyskać lekko falowane krawędzie możesz pocierać naprzemiennie z obu stron dekoracji. 

Możesz zrobić ozdobne krawędzie wyrobów cukierniczych przy użyciu końcówki muszli. Wycinaj nią ozdobne wcięcia na brzegach dekorowanego przedmiotu.

Kształtowanie dekoracji

Aby uwypuklić pojedynczy płatek lub cały kwiat należy końcówką kulową delikatnie pocierać kolistymi ruchami środek dekoracji tak, by pod wpływem nacisku stworzyć zagłębienie w kształcie czarki. Pocierany w ten sposób płatek uzyska lekko wklęsły, naturalny kształt.

Drążenie, tworzenie zagłębień

Aby wydrążyć otwór należy przyłożyć końcówkę kulową do wybranego punktu i zagłębiać ją, jednocześnie delikatnie obracając. Wgłębienia w masie cukrowej (np. na oczy lub ozdobne łączenie przy krawędzi masy) wykonujemy delikatnie naciskając i zagłębiając głowicę w masie.

Sposób użycia:

Narzędzie składa się z dwóch końcówek: narzędzie dużej kuli 6A oraz muszli 6B.

Końcówka 6A - narzędzie dużej kuli:

  • do zrobienia gardła np. kwiatu.
  • używany do zmiękczania, a tym samym do zmniejszania grubości większych płatków.
  • do wycinania detali w wieloaspektowych/ wielopostaciowych wycinarkach np. „Fairy Frieze” przy użyciu wycinarki do góry nogami.

 

Końcówka 6B - narzędzie muszli

  • użyteczne do zrobienia ozdobnych wcięć na plakietkach, podkładkach lub ramek zrobionych z lukru plastycznego lub twardej masy cukrowej „pastillage”.
  • krawędzie na warstwie zewnętrznej wypieku cukierniczego pokrytego lukrem plastycznym, można udekorować używając tego wzoru.

 

UWAGA: Narzędzia przeznaczone do kontaktu z żywnością powinny być przechowywane osobno z przedmiotami, które nie są przeznaczone do kontaktu z żywnością np. z artykułami używanymi do wyrobów z gliny.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl