• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2158
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kulki - dwustronne narzędzie (nr 10) do modelowania JEM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: 109SE010

Opis

Rozmiar: 14 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Narzędzie kulowe jest jednym z najczęściej używanych narzędzi do modelowania mas cukrowych. Wykorzystuje się je przy tworzeniu kwiatów cukrowych, figur i dekoracji z lukrów plastycznych, marcepanu oraz czekolady plastycznej. Narzędzie do modelowania masy JEM jest bardzo wytrzymałe i solidne, charakteryzuje się doskonałym wykonaniem, ponieważ całe jest zrobione z wysokiej jakości plastiku. Dwustronnie zakończone, wyposażone jest w małą i średnią kulę. Zależnie od kształtowanej dekoracji należy wybrać odpowiedni rozmiar końcówki.

Modelowanie krawędzi 

Aby brzegi płatków w Twoich cukrowych kwiatach wydawały się naturalnie cienkie, ułóż dekorację na rozpostartej dłoni lub gąbce do modelowania. Delikatnie przecieraj brzegi wybraną wielkością narzędzia kulowego, aż ich grubość odpowiednio się zmniejszy. Aby uzyskać lekko falowane krawędzie możesz pocierać naprzemiennie z obu stron dekoracji. 

Kształtowanie dekoracji

Aby uwypuklić pojedynczy płatek lub cały kwiat należy delikatnie pocierać kolistymi ruchami środek dekoracji tak, by pod wpływem nacisku stworzyć zagłębienie w kształcie czarki. Pocierany w ten sposób płatek uzyska lekko wklęsły, naturalny kształt.

Drążenie, tworzenie zagłębień

Aby wydrążyć otwór należy przyłożyć końcówkę narzędzia do wybranego punktu i zagłębiać ją, jednocześnie delikatnie obracając. Wgłębienia w masie cukrowej (np. na oczy lub ozdobne łączenie przy krawędzi masy) wykonujemy delikatnie naciskając i zagłębiając końcówkę w masie.

Sposób użycia:

Narzędzie składa się z dwóch końcówek: małej kuli 10A oraz średniej kuli 10B.

Końcówka 10A narzędzia kulowego:

  • używana do nadawania uwypukleń płatkom kwiatów w kształcie filiżanki.
  • zmiękcza i zmniejsza grubość krawędzi mniejszych płatków.

 

Końcówka 10B narzędzia kulowego:

  • używana tak samo jak końcówka 10A z tym wyjątkiem, że ta końcówka ma większą główkę.
  • może być użyta do zmiękczania i zmniejszania grubości krawędzi płatków.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl