• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1095
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Kwiat Poinsecja- zestaw wycinarek FMM (7 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 32,50 zł 32.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Poinsettia Set f 7

Opis

Średnica: 5,5 x 3,5 сm; 5,5 x 2,5 сm; 5,5 x 2 сm; 4,5 x 2 сm; 4 x 1,2 сm; 2,5 x 1 сm; 2,5 x 0,7 сm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 7 sztuk

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością. 

Jest to niezbędna wycinarka na Święta Bożego Narodzenia! Siedem liścianych kształtów może być także użyte indywidualnie przez cały rok, do tworzenia innych liści, aby móc stworzyć niesamowite kompozycje.

Plastikowe wycinarki w kształcie płatków poinsecji firmy FMM to niezastąpione narzędzia, które pozwolą nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadają się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia, które pozwolą przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

1. Weź pięć odcinków drucika florystycznego w rozmiarze 30 i zrób na jednym końcu każdego z nich mały haczyk. Najpierw zrób środkowy kwiatek przez uformowanie z zielonej masy cukrowej małego stożka. Zanurz haczykowaty koniec w białku jajka i nawlecz na niego stożek. Zrób wgłębienie w stożku używając narzędzi modelujących np. małej końcówki z kulowych narzędzi FMM.

2. Wstaw malutką kulkę z czerwonej masy cukrowej do wgłębienia i później umieść malutkie kropki z żółtego lukru królewskiego wokół wierzchołka stożka używając narzędzia nr 1 pipping tube (końcówka).  

Powtórz powyżej opisaną czynność cztery razy, a następnie zwiąż razem wszystkie druciki florystyczne przy pomocy zielonej taśmy florystycznej.

3. W celu wykonania przylistków rozwałkuj masę cukrową do wyrobu kwiatów zachowując grubszy, długi kształt litery "V" do przyłączania drucika florystycznego. Wytnij kształt przylistka, zanurz haczykowaty koniec przygotowanego drucika florystycznego w rozmiarze 28 w białku jajka i włóż do grubszej części przylistka. Odciśnij przylistek na macie do tworzenia unerwienia firmy FMM i pozostawić na nieprzywierającej podkładce do wyschnięcia. Użyj narzędzia kulowego firmy FMM to zmiękczenia krawędzi płatków i zastosuj dodatkowy nacisk na krawędzie aby delikatnie je wywinąć. Następnie pozostaw do wyschnięcia.

4. Powtórz tę metodę aby zrobić trzy razy nr 1, trzy razy nr 2, pięć razy nr 3, trzy razy nr 4 oraz pięć razy nr 6 w czerwonej masie cukrowej do wyroby kwiatów. Zrób także pożądaną ilość zielonych przylistków używając wycinarek nr 5 i 7. Kiedy wszystkie części będą całkowicie suche, ułóż środek przygotowanych kwiatów z małymi przylistkami, następnie pozostałe czerwone przylistki i ostatecznie zielone przylistki - zwiąż wszystkie druciki florystyczne razem używając zielonej taśmy florystycznej.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl