• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1081
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Liść chryzantemy - wycinarka FMM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 15,50 zł 15.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Chrysanthemum leaf

Opis

Rozmiar: 5.3 сm х 3.6 сm.

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Plastikowa wycinarka firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

Sposób użycia:

1. Rozwałkuj ciemno zieloną masę cukrową do robienia kwiatów używając uchwytu od pędzelka lub specjalnego małego wałka do masy cukrowej i zostaw grubszy i dłuższy kształt litery "V" na jednej stronie masy cukrowej gdzie zostanie włożony drucik florystyczny. Przygotuj odpowiednią długość drucika florystycznego o odpowiedniej grubości i z jednej strony zrób haczyk. 

2. Wytnij liść chryzantemy układając podstawę liścia w grubszej części masy cukrowej.

3. Trzymaj wycięty liść pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym. Zanurz haczykowaty koniec drucika florystycznego w białku jajka i włóż w grubszą część liścia.  

4. Umieść liść z drucikiem florystycznym na macie do wytłaczania unerwień lub innym narzędziu wytłaczającym i delikatnie nacisnąć aby odbić obraz unerwienia. Powtórzyć po drugiej stronie liścia.

5. Umieść liść na piance z gąbki i złagodź krawędzie liścia używając narzędzia kulowego. Wywiń liść aby wyglądał bardziej naturalnie i pozostaw do wyschnięcia. Po wyschnięciu posyp przednią stronę liścia używając ciemno zielonego, brązowego lub pomarańczowego kwiatowego barwnika.

6. Aby stworzyć błyszczący połysk liścia, zanurzyć go w cukierniczej glazurze (polewie) lub ostrożnie umieść go nad parą wylatującą z czajnika z gotującą się wodą do momentu uzyskania pożądanego efektu.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do której wystarczy dodać wodę.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl