• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1500
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Mata do formowania unerwienia liści nr 1 - jednostronna mata silikonowa FMM (4 szt.)

Dostępność: brak towaru
Cena: 29,50 zł 29.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Veining Mats 1-4

Opis

Rozmiar motywów: od 6,5 do 8,5 cm

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 komplet, czyli 4 maty

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Komplet jednostronnych mat teksturujących FMM w kształcie liści dębu, klonu, róży oraz płatka orchidei. Dzięki nim osiągniesz niesamowicie realistyczne efekty, odpowiednio pomalowane rośliny wyglądają jak żywe. Motywy florystyczne są uniwersalne, nadają się zarówno do dekoracji tortów i ciast urodzinowych lub imieninowych, jak i ślubnych, dziecięcych czy świątecznych. Wystarczy wybrać ulubioną przez kogoś lub odpowiednią do danej okazji roślinę i odcisnąć jej wzór na masie cukrowej lub marcepanowej. Specjalny giętki materiał, z którego są zrobione, pozwala na łatwe i efektywne użycie.

 

Sposób użycia:

1. Wyciąwszy i, jeśli potrzeba, dołączywszy drucik do oczekiwanego kształtu liścia z masy cukrowej lub marcepanu, odwróć liść przy pomocy płaskiego noża i umieść na odpowiedniej macie teksturującej. Nie powinno być takiej konieczności, ale można oprószyć matę odrobiną mąki kukurydzianej przed przyłożeniem liścia.

2. Duży rozmiar maty pozwala na precyzyjne ustawienie wyciętego liścia w centrum. Lekko oprósz wewnętrzną część dłoni i przyłóż równomierny i delikatny nacisk do liścia, aby odcisnąć żyłki.

3. Zdejmij liść z maty i zmniejsz grubość krawędzi przy pomocy narzędzi do modelowania FMM.

4. Pozostałą masę zabarw na żółto i zroluj kształt cygara. Przymocuj do blaszki przy pomocy białka jaja. Posmaruj białkiem przygotowany ogonek i przymocuj do liścia. Odłóż na watę lub podstawkę.

5. Aby uzyskać bardziej naturalny efekt wygnij liście lekko przed wyschnięciem na gąbce lub innych narzędziach do modelowania.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

Dane techniczne

materiał silikonowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl