• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2161
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Mata do prac cukierniczych JEM

Dostępność: brak towaru
Cena: 28,70 zł 28.70
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: 109SE015

Opis

Materiał: pianka

Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki

Wymiary: 19,5 cm

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Nowoczesny sposób, aby nadać kształt Twoim dekoracjom. Podkład piankowy jest niezbędny zwłaszcza przy tworzeniu kwiatów cukrowych, dzięki niemu wymodelujesz odpowiednio każdy płatek i listek. Odkryj sekret realistycznych cukrowych kwiatów i filigranowych dekoracji! Prezentowany produkt to mata z pianki, która jest zaprojektowana specjalnie do zmniejszania grubości krawędzi, zmiękczania i tworzenia falban na ozdobach z  różnego typu mas cukrowych. Dzięki wykonaniu z pianki o wysokiej gęstości, można bezpiecznie kształtować i odbijać wzory (np. unerwienie), nie obawiając się, że zbyt mocno naciskana masa stanie się zbyt cienka i zniszczymy dekorację. Przy za silnym nacisku gąbka wraz z dekoracją ugnie się pod naporem narzędzia, natomiast podczas pracy na całkowicie twardym podkładzie masa przetarłaby się pod takim obciążeniem.

Bardzo użyteczna podkładka do modelowania wszystkich kwiatów, także tych w których jednym z elementów jest kształt przypominający trąbkę. Jest zaprojektowana z kilkoma otworami dla różnych wielkości kwiatów z zakończeniem trąbkowym lub kielichów kwiatów, które życzysz sobie stworzyć! Inne podstawowe funkcje obejmują pomoc dekoratorowi w następujący sposób:

- jest niezwykle użyteczna gdy używasz narzędzia kulowego lub kości.

- zapobiega tworzeniu się bolących miejsc na dłoniach.

- zapobiega tworzeniu się gorących i lepkich dłoni.

- jest idealna do tworzenia głębokich unerwień na płatkach używając narzędzi nr 4 (b) oraz nr 5 (b).

- ideą podkładki do modelowania płatków jest także utrzymanie higieniczności pracy.

Sposób użycia:

Na macie połóż już wycięte kształty z masy cukrowej, masy marcepanowej, lukru plastycznego lub innych mas cukierniczych, które wymagają formowania i wykończenia. Umieść kształt trąbki w odpowiednim otworze, zmiękcz krawędzie płatka na podkładce używając odpowiednich narzędzi modelarskich i nadaj odpowiedni kształt lub fakturę. Gotowe kompozycje pozostaw do wyschnięcia - bezpośrednio na piance lub na specjalnych stojakach.

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl