• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2762
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Nóż szpatuła do kremu długa 38 cm

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: PK1016

Opis

 Długość ostrza: 25,4 cm

Długość całkowita: 38 cm

Materiał: stal nierdzewna (ostrze) i plastik (rękojeść)

Kraj pochodzenia: Chiny

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

 

Wygodna i długa szpatuła do nakładania kremu ułatwi pracę każdemu dekoratorowi. Za jej pomocą nałożysz krem, bitą śmietanę, masę lub "tynk" (na przykład ganache, krem maślany, krem Russell itd.) na tort i bez trudu uzyskasz gładką powierzchnię. Długość noża dobraliśmy tak, by jednym ruchem szpatułki wygładzić wierzch większości tortów, bez pozostawiania irytujących zadziorów i wgłębień.

 

Gładki tort to podstawa przy wielu rodzajach dekoracji: im równiejszy tynk będzie pod masa cukrową, tym stabilniej się ona ułoży. Wszelkie nierówności odbijają się również na lukrze plastycznym, przez co niedokładnie obłożony tort wymaga dużo grubszej warstwy. Tort typu "drip" (krem oblany częściowo glazura lub polewą, tworzącą dekoracyjne zacieki) również wymaga gładkiej powierzchni, przyda się ona także pod opłatkiem waflowym czy cukrowym oraz jako baza to kwiatów maślanych. Jak widać nóż do kremu jest niezbędny w każdej pracowni i przy praktycznie wszystkich typach tortów! 

 

 

Sposób użycia:

 

Nałóż krem lub masę na wybraną powierzchnię i wyrównaj szpatułą do kremu. Nakładając krem pomiędzy dwa biszkoptowe blaty po prostu nabierz go na szpatułkę jak na łyżkę, nałóż na środek tortu i rozprowadź równą warstwą (możesz nie dochodzić do brzegów, nałożony od góry blat ściśnie lekko masę w środku i sama wypełni ona ubytki). Podczas "tynkowania" zacznij od górnej powierzchni, nakładając tyle kremu, by wystawał on poza tort. Wyrównaj warstwę pociągnięciem noża. Przy obkładaniu boków prowadź prostopadle do podłoża, dociskając lekko krem do tortu. Kant możesz wyrównać specjalną zaokrągloną lub prostą szpatułką kątową po schłodzeniu kremu w lodówce.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl