• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2768
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
100,00 zł 89,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Okrągła forma do pieczenia 35 cm, wysoka 10 cm PME

Dostępność: brak towaru
Cena: 75,00 zł 75.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: RND144

Opis

Średnica: 35 cm (dokładnie 14 cali, czyli ok. 35,6 cm)

Wysokość: 10 cm

Materiał: aluminium

Kształt: koło

Wykonanie: bezszwowe

Kraj pochodzenia: Chiny


Forma aluminiowa angielskiej firmy PME to idealny wybór dla tych, którzy chcą osiągnąć perfekcyjne wypieki. Gładkie, starannie wyprofilowane i bezszwowe ścianki gwarantują, że ciasto zachowa nadany mu kształt. Dzięki temu łatwo pokryjesz swoje torty kremami i masami; bez zbędnego korygowania brzegów. Forma do pieczenia jest wykonana z aluminium, co sprawia, że łatwo i równomiernie się nagrzewa, nie przypala, nie przywiera do ciasta i łatwo zachować ją w czystości. Aluminium nie rdzewieje i długo zachowuje swój kształt oraz właściwości, jest więc polecane dla osób, które często i chętnie pieką ciasta. Okrągłe formy firmy PME spodobają się zwłaszcza tym, którzy lubią okazałe, piętrowe torty. Za pomocą formy do pieczenia bez trudu uzyskasz wysoki tort; doskonale równy i wspaniale wypieczony. Można użyć jej do upieczenia jednego z wielu pięter lub samodzielnie, tworząc duży tort na uroczystości w rodzinnym gronie. 



Sposób użycia:


Formę do pieczenia należy przed wlaniem ciasta lekko natłuścić i oprószyć mąką. Aby ciasto równomiernie się rozłożyło można kilka razy uderzyć dnem formy o blat roboczy, uwalniając zgromadzone w masie pęcherzyki powietrza. Formy do pieczenia powinny mieć niezarysowaną powierzchnię, dlatego podczas ich konserwacji nie używaj mocnych środków chemicznych i nie posługuj się nożem ani innymi ostrymi elementami. Nie krój też ciasta przed wyjęciem z formy. Zaleca się, by (ze względu na utrzymanie doskonałego kształtu) nie przepełniać formy - należy wlać ciasto maksymalnie do 3/4 jej wysokości. W razie potrzeby brzegi wyłóż papierem do pieczenia, by "przedłużyć" boki - jednak przy tak wysokich formach zwykle nie jest to konieczne.
Formę przed i po użyciu należy umyć i dokładnie osuszyć.

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl