



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pierwiosnek - zestaw wycinarek FMM (2szt.)

Opis
Średnica: 2,1 сm; 2,8 сm
Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Ilość: 2 sztuki
Okres trwałości: bezterminowo
Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Plastikowa wycinarka w kształcie płatków pierwiosnka firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.
Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadają się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia, które pozwolą przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.
Sposób użycia:
1. Rozwałkuj masę cukrową do tworzenia kwiatów i za pomocą odpowiednich narzędzi modelujących zrób z niej formę przypominającą kształt kapelusza meksykańskiego.
2. Wybraną wykrawaczką wytnij kwiat na desce oprószonej mąką kukurydzianą (wycinarkę należy ułożyć na rondzie "kapelusza meksykańskiego" z wąską częścią kapelusza umieszczonego wewnątrz wycinarki) i po wycięciu ułóż go na twardej modelującej podkładce piankowej.
3. Użyj maty służącej do odciskania unerwienia i każdy płatek po kolei odciśnij płasko na macie. Następnie zmiękcz każdy płatek przy pomocy narzędzia kulowego.
4. Podnieś kwiat i asekurując koniuszkami palców, użyj ostrego narzędzia i otwórz centrum naciskając środkowy punkt modelu robiąc wgłębienie. Spłaszcz krawędzie płatków tworząc kubek kwiatowy.
5. Połóż na macie lub na kawałku pianki i zostaw do wyschnięcia. Później ubarw dowolnym kolorem według uznania.
Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.
Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.
Przed użyciem produkt należy umyć.
Dane techniczne
materiał | plastikowe |
Opinie o produkcie (0)
Informacje
