• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1016
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Piwonia- wycinarka FMM (4 szt.)

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 30,50 zł 30.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Peony Cutters Set

Opis

Średnica: od 1,5 do 5 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 4 sztuki

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Plastikowe wycinarki w kształcie płatków piwonii firmy FMM to niezastąpione narzędzia, które pozwolą nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadają się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięte mogą służyć także jako stemple do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzia, które pozwolą przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

1. Przygotuj trochę masy cukrowej do wyrobu kwiatów w wybranym kolorze i zrób figurę w kształcie stożka o długości ok 3/4 rozmiaru najmniejszej wycinarki. Zanurz końcówkę wykałaczki lub cienkiego patyczka plastikowego w kleju spożywczym i włóż w podstawę stożka. Pozostaw przez noc do wyschnięcia.

Piwonia powstaje poprzez połączenie warstw płatków w sposób opisany poniżej.

2. Masę rozwałkuj cienko i wytnij 4 płatki przy pomocy najmniejszej wycinarki. Umieść płatki na piankowej podkładce i rozmiękcz krawędzie przy pomocy narzędzia kulowego. Pomaluj jeden z płatków klejem spożywczym, i (z ostrą częścią skierowaną w bok) umieść stożek na płatku i owiń, tworząc zwarty pączek.

3. Przytwierdź następny płatek (szczyt skierowany w dół), w taki sposób, aby był odrobinę wyżej niż pączek. Przyklej lewą stronę w dół i pozostaw prawą stronę otwartą. Wsuń następny płatek pod poprzedni, pozostawiając ponownie prawą stronę otwartą. Dodaj ostatni płatek w ten sam sposób, dociskając prawą stronę do pierwszego płatka.

4. Rozwałkuj więcej masy cukrowej i wytnij jeszcze pięć płatków w najmniejszym rozmiarze. Rozmiękcz krawędzie narzędziem kulowym i wywiń do tyłu dwie górne krawędzie przy pomocy wykałaczki. Przymocuj płatki w sposób identyczny jak w poprzedniej warstwie.

5. Wytnij siedem płatków w następnym rozmiarze. Rozmiękcz płatki, wywiń górne krawędzie i pozostaw płatki na pięć minut do przeschnięcia, aby utrzymały swój kształt. Dodaj do kwiatka jak poprzednio, aby stworzyć następną warstwę. 

6. Podane powyżej czynności powtórz przy pomocy kolejnych wielkości wycinarek.

7. Wytnij ostatnią warstwę dziewięciu płatków największą wycinaczką. Rozmiękcz płatki, wywiń górne krawędzie i pozostaw płatki na pięć minut do przeschnięcia, dodając je jak poprzednio do kwiatka. Włóż kwiatek do formy, usuwając wykałaczkę po wyschnięciu.

8. Przytwierdź piwonię na torcie w wybranym miejscu przy pomocy odrobiny lukru.

Przed użyciem produkt należy umyć.

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl