• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2660
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Rękaw cukierniczy jednorazowy 32 cm, 50 sztuk

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: DPB-12-50

Opis

Długość: 32 cm

Materiał: folia

Kraj pochodzenia: Chiny

Ilość: 50 sztuk

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Rękaw (worek, kornet) cukierniczy to niezastąpione narzędzie przy pracy z kremem. Za jego pomocą ozdobisz swoje wyroby i nadasz im niepowtarzalny wygląd. Worka można używać do pracy z takimi masami cukierniczymi jak krem, bita śmietana, nadzienie, masy czekoladowe i inne oraz lukier. Nadaje się do formowania bez i innych tego typu słodyczy. Można też użyć go do potraw wytrawnych, napełniając majonezem, puree ziemniaczanym, pastami jajecznymi, ketchupem i innymi produktami o konsystencji masy. Za pomocą rękawów cukierniczych można tworzyć wzory i szlaczki, rozety, oraz napisy. W połączeniu z odpowiednimi tylkami pozwalają na wykonanie listków, kwiatów, precyzyjnych wzorów i napisów, gwiazdek, serc oraz falban.

Rękawy są jednorazowe, co jest bardzo wygodnym rozwiązaniem, gdy używasz ich bardzo rzadko lub bardzo często. Przy rzadkim używaniu inwestowanie w droższy rękaw cukierniczy niekoniecznie się zwróci, natomiast osoby, które cukiernictwem zajmują się zawodowo i dziennie wykorzystują wiele worków wypełnionych najrozmaitszymi kremami będą zwykle wolały zaoszczędzić czas potrzebny na mycie rękawów. Rękaw jednorazowy to również świetny pomysł dla tych, którzy dopiero rozpoczynają przygodę z kremem i lukrem i pragną przetestować różne wielkości rękawów i sposoby pracy nimi.

Worka można używać samego lub w połączeniu z tylką cukierniczą. Tylki pomagają w nadaniu dekoracjom odpowiedniego kształtu i wielkości. Jeśli zamierzasz w trakcie pracy zmieniać tylki polecamy użycie adaptera. Jest to specjalny pierścień mocujący, który pozwala na wymianę tylki bez konieczności wymiany całego worka. W tym celu trzeba odkręcić końcówkę, wymienić tylkę i ponownie zakręcić końcówkę adaptera. Twoje torty, ciasta i ciastka dekorowane za pomocą worka cukierniczego staną się prawdziwymi cukierniczymi dziełami sztuki.

 

Sposób użycia:

Używając samego worka należy po prostu napełnić go masą, obciąć końcówkę na odpowiedniej wysokości (im wyżej, tym grubsze będzie pasmo wyciskanego kremu) i rozpocząć wyciskanie. Jeśli chcemy osiągnąć specjalne efekty należy zamontować tylkę lub tylkę i adapter (to wygodna opcja, jeśli planujemy zmianę tylek podczas pracy) po czym napełnić worek masą. Podczas dekorowania lekko naciskać rękaw, by spowodować wydobywanie się masy. Warto wcześniej poćwiczyć na blacie, folii lub papierze i tak dobrać siłę nacisku, by w móc w pełni kontrolować wypływ masy. Po pracy rękaw wyrzucić.

Uwaga! Adaptery pasują do wszystkich worków - na początku pracy należy przyciąć dół rękawa cukierniczego w ten sposób, by adapter był w nim stabilnie osadzony, po czym wzmocnić mocowanie nakładając z zewnątrz nakrętkę adaptera. Rozmiar worka dobieramy tylko i wyłącznie do ilości masy, którą chcemy zużyć

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl