• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		879
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
100,00 zł 89,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Rękaw cukierniczy poliestrowy elastyczny 20 cm CK

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 13,00 zł 13.00
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: CK Products
Kod produktu: 31-8

Opis

Długość: 20 cm

Materiał: poliester powlekany poliuretanem

Kraj pochodzenia: Japonia

Ilość: 1 sztuka

 Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Rękaw (worek, kornet) cukierniczy firmy CK Products to niezastąpione narzędzie przy pracy z kremem. Za jego pomocą ozdobisz swoje wyroby i nadasz im niepowtarzalny wygląd. Worka można używać do pracy z takimi masami cukierniczymi jak krem, bita śmietana, nadzienie, masy czekoladowe i inne oraz lukier. Nadaje się do formowania bez i innych tego typu słodyczy. Można też użyć go do potraw wytrawnych, napełniając majonezem, puree ziemniaczanym, pastami jajecznymi, ketchupem i innymi produktami o konsystencji masy. Za pomocą rękawów cukierniczych można tworzyć wzory i szlaczki, rozety, oraz napisy. W połączeniu z odpowiednimi tylkami pozwalają na wykonanie listków, kwiatów, precyzyjnych wzorów i napisów, gwiazdek, serc oraz falban. Rękawy są wielokrotnego użytku, wystarczy po pracy dokładnie je umyć i wysuszyć. Worki powlekane są dodatkowo zabezpieczone przed wyciekaniem tłuszczu podczas dekorowania. Worka można używać samego lub w połączeniu z tylką cukierniczą. Tylki pomagają w nadaniu dekoracjom odpowiedniego kształtu i wielkości. Jeśli zamierzasz w trakcie pracy zmieniać tylki polecamy użycie adaptera. Jest to specjalny pierścień mocujący, który pozwala na wymianę tylki bez konieczności wymiany całego worka. W tym celu trzeba odkręcić końcówkę, wymienić tylkę i ponownie zakręcić końcówkę adaptera. Twoje torty, ciasta i ciastka dekorowane za pomocą worka cukierniczego staną się prawdziwymi cukierniczymi dziełami sztuki.

 

Sposób użycia:

Używając samego worka należy po prostu napełnić go masą i rozpocząć wyciskanie. Jeśli chcemy osiągnąć specjalne efekty należy zamontować tylkę lub tylkę i adapter po czym napełnić worek masą. Podczas dekorowania lekko naciskać rękaw, by spowodować wydobywanie się masy. Warto wcześniej poćwiczyć na blacie, folii lub papierze i tak dobrać siłę nacisku, by w móc w pełni kontrolować wypływ masy. Po pracy narzędzia dokładnie umyć.

Worek pasuje do wszystkich rodzajów tylek i adapterów; wielkość otworu ustalamy sami, odcinając dół (szpic) worka na odpowiedniej wysokości.

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl