• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1085
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Róża pięciopłatkowa 3,5 cm - wycinarka FMM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: 5 Petal Rose Cutter 35mm

Opis

Średnica: 3.5 сm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Plastikowa wycinarka w kształcie pięciopłatkej róży firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

Sposób wykonania róży:

1. Zrób haczyk z drutu florystycznego o rozmiarze 22/24. Uformuj kształt stożka z masy cukrowej i zanurzony w kleju spożywczym hak włóż do stożka, dobrze zabezpieczając. Pozostaw na noc do wyschnięcia.

2. Cienko rozwałkuj masę cukrową i dla pełnej róży wytnij 3 pięciopłatkowe kształty. Umieść na twardej podkładce i rozmiękcz krawędzie narzędziem w kształcie kostki z FMM. Przykryj pojemnikiem do momentu rozpoczęcia pracy.

3. Jeden płatek pomaluj delikatnie klejem spożywczym. Przewlecz drut florystyczny przez środek masy cukrowej i pierwszy płatek owiń mocno wokół stożka. Dołącz pozostałe płatki róż w następującej kolejności: nr 3, nr 5, nr 2 i nr 4.

4. Nawlecz drugi wycięty kształt na drut florystyczny. Lekko pomaluj pierwszy płatek na jednej stronie i dołącz do środka. Powtórz z każdym następnym płatkiem jak poprzednio.

5. Na zewnętrznych płatkach rozmiękcz krawędzie ostatnich pięciu kształtów płatków w celu uzyskania mocniejszego kształtu i nawlecz środek. Lekko pomaluj podstawę pierwszego płatka i przytwierdź na miejscu. Dołącz pozostałe kolejne płatki, tworząc zgodnie z potrzebą otwarty lub zamknięty kwiat. Płatki nie muszą się pokrywać, a dodatkowe ukształtowanie może być również tworzone za pomocą koniuszków palców. Wykończ dodając u podstawy kielich różany.      

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl