• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1075
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Róża pięciopłatkowa 4,0 cm - wycinarka FMM

Róża pięciopłatkowa 9,0 cm - wycinarka FMM 12.jpg
  • promocja
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 6,88 zł 12,50 zł 6.88
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: 5 Petal rose 40mm

Opis

Średnica: 4,0 cm

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Plastikowa wycinarka w kształcie pięciopłatkowej róży firmy FMM to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

 

Sposób użycia:

Aby wykonać róże zaleca się aby ich środki były suche, dlatego należy przygotować płatki wcześniej. Weź kawałek drucika florystycznego i na jednym końcu zrób haczyk. Uformuj kształt stożka z pasty cukrowej i zanurzony w kleju spożywczym hak włóż do stożka dobrze zabezpieczając.

1. Cienko rozwałkuj masę cukrową i dla pełnej róży wytnij 3 lub 4 z pięciopłatkowych kształtów. Umieść na twardej podkładce i rozmiękcz krawędzie narzędziem o kształcie kostki z FMM. Przykryj pojemnikiem do momentu rozpoczęcia pracy.

2.  Jeden płatek pomaluj delikatnie klejem spożywczym. Przewlecz drut florystyczny przez środek masy cukrowej i płatek z nr 1 owiń mocno wokół stożka. Dołącz pozostałe płatki róż w następującej sekwencji: nr 3, nr 5, nr 2 i nr 4.

3. Przed dołączeniem do modelu pozostałych warstw masy cukrowej, płatki obróć tak aby zmiękczone krawędzie wyginały się na zewnątrz.

4. Przewlec przez pączek z masy cukrowej. Delikatnie posmaruj płatek po jednej stronie klejem spożywczym i dołącz do kompozycji. Posmaruj klejem spożywczym po drugiej stronie i umieść płatek na miejscu.

5. Na zewnętrznych płatkach rozmiękcz krawędzie ostatnich pięciu kształtów płatków w celu uzyskania mocniejszego kształtu i nawlecz środek. Lekko pomaluj klejem podstawę każdego płatka przed jego dołączeniem.

6. Płatki się nie nakładają, więc pąk może być otwarty lub zamknięty w razie potrzeby.

Uwaga: Kwiaty i liście zawierające druciki florystyczne powinny być używane tylko do dekoracji powierzchni wyrobów cukierniczych i muszą być zawsze umieszczane na osobnej małej poduszce z masy cukierniczej lub w specjalnym uchwycie z tworzywa sztucznego. Końce z drucika nigdy nie powinny być włożone do środka ciasta.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl