• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2908
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Tylka JEM 104 - do płatków róży i innych kwiatów

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: NZ104

Opis

Wzór: mały płatek róży (lub innych kwiatów)

Wysokość tylki: 2,8 cm 

Średnica przy podstawie tylki: 1,7 cm

Rozmiar otworu do wyciskania kremu: 1,25 x 0,3 cm

Materiał: stal nierdzewna

Wykonanie: bezszwowe

Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Ilość: 1 sztuka

Numer (oznaczenie producenta): 104

Odpowiednik wśród tylek innych marek: Wilton #104

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością

 

Róże z kremu to najpopularniejsze dekoracje kwiatowe na tortach. Realistyczny kształt zawdzięczają naturalnemu ułożeniu płatków, które kolejno nakłada się za pomocą tylki, rozpoczynając od środka i dodając kolejne warstwy. Zmieniając delikatnie ułożenie ręki możemy stworzyć rozwinięty kwiat lub pączek, a także dopasować rozmiar do indywidualnych potrzeb wyciskając płatki róży w większej lub mniejszej ilości. Tylki można również użyć do ozdobienia tortu wzorem wstążkowym (falbankowym), nakładając płatki tak, by nachodziły na siebie.

 

 

Róże z masy maślanej - jaki krem do kwiatów na tort będzie najlepszy:

 

Do tylek nadają się wszystkie kremy maślane, zarówno te klasyczne, jak i o delikatniejszym smaku (Russell, krem na bezie włoskiej i krem na bezie szwajcarskiej). Przy zadbaniu o właściwą temperaturę masy można również wyciskać wzory z kremów czekoladowych i innych, a także pozostałych produktów spożywczych o właściwej konsystencji (np. wasabi wyciśnięte w kształt róży będzie ciekawym akcentem dopełniającym półmisek sushi). 

 

Sposób użycia - jak zrobić róże z kremu na tort:

Dekorować przy użyciu rękawa (worka) cukierniczego, bezpośrednio lub w połączeniu z adapterem. Róże z kremu można wyciskać bezpośrednio na torcie lub na podkładce (np. gwoździu cukierniczym), przenosząc je później na powierzchnię dekorowanego wyrobu. Na początek należy wycisnąć odrobinę kremu, która będzie stanowić pączek, czyli część, wokół której będziemy mocować kolejne płatki. następnie przykładamy tylkę do bocznej ścianki wyciśniętego kremu i wyciskamy płatek, prowadząc tylkę tak, by "owinął" się dookoła pączka, prawie pod kątem prostym do podłoża. Pierwsze płatki powinny być dość krótkie i przylegające, kolejne warstwy mogą mieć płatki większe i bardziej rozwinięte (czyli położone bardziej płasko). Jeśli dysponujemy gwoździem cukierniczym najwygodniej będzie trzymać tylkę nieruchomo i podczas wyciskania obracać w palcach trzonek gwoździa.

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl