• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2899
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Tylka JEM 66 - do liści i płatków gwiazdy betlejemskiej

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 6,50 zł 6.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: NZ66

Opis

Wzór: liść z wyraźnym środkowym nerwem, płatek gwiazdy betlejemskiej (poinsecji), sukulenta lub słonecznika

Wysokość tylki: 3,58 cm 

Średnica przy podstawie tylki: 1,8 cm

Rozmiar otworu do wyciskania kremu:  0,63 cm x 0,07 cm

Materiał: stal nierdzewna

Wykonanie: bezszwowe

Kraj pochodzenia: Korea Południowa

Ilość: 1 sztuka

Numer (oznaczenie producenta): 66

Odpowiednik wśród tylek innych marek: Wilton #66

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością

 

Liście z kremu to doskonałe uzupełnienie kwiatowych wzorów na tortach i babeczkach. Pozwalają wypełnić kompozycję w elegancki sposób i nadać jej większy realizm. Również przy pojedynczym kwiatku liść stanowi pożądany akcent. Tylka do listków pozwoli również wykonać charakterystyczne płatki kwiatowe (np gwiazdy betlejemskiej - w rzeczywistości czerwony kwiat tej rośliny to własnie liście o innym kolorze), słonecznika lub sukulentów. Zależnie od sposobu trzymania tylki możemy uzyskać liście krótkie (jak do róży) lub długie (np. do lilii) oraz o różnym natężeniu unerwienia. Przesuwając tylkę szybko uzyskamy liść gładszy, a zwalniając bardziej pomarszczony, karbowany.  Tylki można również użyć do ozdobienia tortu wzorem wstążkowym (falbankowym), nakładając listki tak, by nachodziły na siebie. Bardzo drobny wzór sprawia, że tylka świetnie nadaje się do zdobienia pierników lukrem.

 

 

Jaki krem będzie najlepszy do tylek:

 

Do tylek nadają się wszystkie kremy maślane, zarówno te klasyczne, jak i o delikatniejszym smaku (Russell, krem na bezie włoskiej i krem na bezie szwajcarskiej). Przy zadbaniu o właściwą temperaturę masy można również wyciskać wzory z kremów czekoladowych i innych, a także pozostałych produktów spożywczych o właściwej konsystencji (np. wasabi, majonezów, gęstych sosów, puree itp.). 

 

Sposób użycia - jak dekorować kremem tort i inne wypieki:

Dekorować przy użyciu rękawa (worka) cukierniczego, bezpośrednio lub w połączeniu z adapterem. 

 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl