• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2698
	
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł 59,00 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Wachlarze - mata silikonowa do koronek

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 16,50 zł 16.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Kod produktu: RLM-10

Opis

Wzór: wycięcia zbiegające się w ażurowe wachlarze, otoczone symetrycznym dziurkowaniem

Rozmiar:  15,5 x 3 cm

Materiał: silikon

Przeznaczenie: jadalne koronki z masy cukrowej, do dekoracji tortów i innych wypieków

Kraj pochodzenia: Chiny

Ilość: 1 sztuka

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

 

Mata silikonowa do koronek Wachlarze pozwoli na stworzenie delikatnych z wyglądu i mocnych pod względem struktury koronek na Twoje torty. Te ażurowe dekoracje to doskonały dodatek do tortów na wiele okazji - podkreślają uroczysty charakter i nadają lekkość całej kompozycji. Jadalne koronki możesz wykonać w wielu kolorach, a ich długość jest zależna tylko od Ciebie, wystarczy połączyć kilka (lub kilkanaście) dekoracji w całość.

Nieodzowne na tortach ślubnych, komunijnych i tych z okazji chrzcin - koronki cukrowe na stałe zagościły w polskich cukierniach i od lat są najchętniej wybieranymi dodatkami. To kwintesencja stylu angielskiego, ukazująca w pełni możliwości, jakie daje nam praca z masą cukrową. Pozornie trudne do wykonania filigranowe dekoracje okazują się naprawdę proste w wykonaniu, jeśli tylko zadbasz o właściwą masę cukrową (specjalną do koronek, wykonaną według sprawdzonego przepisu lub gotową, dostępną w naszej ofercie).

 

Sposób użycia:

Zależnie od posiadanej masy cukrowej postępuj według właściwego dla niej przepisu!

Formę należy szczelnie wypełnić masą w ten sposób, by dostała się ona we wszystkie zagłębienia, docisnąć i  nadmiar masy ściągnąć specjalną packą (np. plastikowym elastycznym skrobakiem). Odczekać chwilę i unieść delikatnie koronki. Wysuszone koronki przyklejać do tortu klejem cukierniczym (lub lekko zwilżyć wodą  i przyłożyć).

Czas i sposób schnięcia oraz właściwy sposób przyklejania jest zależny od rodzaju masy cukrowej do koronek, którą wybierzesz.

 

Barwienie koronek:

Jeśli zależy Ci na śnieżnobiałych koronkach, użyj gotowej masy cukrowej lub zaopatrz się w biały barwnik spożywczy (w jego składzie musi znaleźć się E171 czyli dwutlenek tytanu), który dodasz do masy domowej produkcji.  Jeśli wolisz kolorowe koronki, możesz dodać barwniki w wybranym kolorze - przy kupnej masie zwróć uwagę na to, w którym momencie warto je dodawać. Jadalne koronki możesz też pomalować po wyschnięciu farbami spożywczymi (za pomocą pędzelka, aerografu lub farb w sprayu) albo oprszyć błyszczącymi barwnikami proszkowymi. Jeśli zależy Ci na idealnie suchych i sztywnych koronkach, zrezygnuj z farb, które w swoim składzie mają glicerynę (sprawia ona, że masa mięknie i staje się bardziej plastyczna).

 

Dane techniczne

materiał silikonowe

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl