• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		2766
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Winogrona i kwiaty - wykrawacz do masy JEM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: JEM
Kod produktu: 108SD006

Opis

Rozmiar:  ornament z winogron 15 x 6 cm, fantazyjny kiat 11,5 x 6,5 cm

Materiał: plastik

Ilość: 1 zestaw (zawiera 2 wykrawacze: do kwiatka i winogron)

Kraj pochodzenia: Republika Południowej Afryki

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

 

Stwórz dowolnej długości girlandę z winogron! Kształt wykrawaczki sprawia, że możesz dodawać kolejne wzory jeden za drugim i uzyskać dekorację dopasowaną do każdej wielkości tortu. Fantazyjny kwiat może stanowić dodatkową ozdobę, wkomponowaną między winogrona. Wzór polecamy zwłaszcza do wykończenia tortów z okazji Pierwszej Komunii Świętej. Winogrona jako główny wzór pięknie wyglądają pomalowane na intensywne barwy. Jeśli używasz ich jako dodatku i nie chcesz stworzyć wrażenia przeładowanej kompozycji, wystarczy oprószyć je subtelnymi barwnikami proszkowymi, akcentując tylko fragmenty wzoru. Możesz także użyć wykrawaczki jako stempla i tylko zaznaczyć kontury na masie pokrywającej tort. 

 

Sposób użycia: 

 

Wykrawaczki są przeznaczone do ozdabiania boków tortów lub tworzenia efektu sztywnego kołnierza na wierzchu.
1. Rozwałkuj masę cienko, ale na grubość wystarczającą do odciśnięcia wzoru.
2. Umieść wykrawacz na podkładzie JEM (tak, by wpasować wypustkę formy do otworu w gąbce).
3. Unieś płat masy i ułóż na wykrawaczce.
4. Wałkuj masę, aż brzegi formy nie staną się widoczne (aż do wycięcia wzoru).
5. Usuń nadmiar masy używając ostrego narzędzia lub szpilki.
6. Uważaj, by nie naruszyć wzoru.

Susz płasko rozłożone lub owinięte wokół cylindrycznego kształtu (jeśli potrzebujesz wygiętej dekoracji na boki okrągłego tortu).

 

Producent poleca masę cukrową z CMC do kwiatów według poniższej receptury:


Składniki:
białko jajek (35 ml lub 31 g lub jedna sztuka)
przesiany cukier puder (250 ml lub 140g lub 1 filiżanka)
CMC (20 ml lub 11g lub dwie czubate łyżeczki)

Lekko ubij białko. Dodawaj powoli przesiany cukier puder, aż do otrzymania miękkiej konsystencji. Dodaj CMC. Masa zacznie natychmiast gęstnieć. Stopniowo dodawaj resztę cukru, aż masa będzie odpowiednio plastyczna. Natrzyj ręce Bazą do płatków (Petal Base - specjalna mieszanka JEM) lub białym tłuszczem roślinnym i zagniataj masę bardzo dokładnie. Masa powinna nie być kleista ani za twarda. Przechowuj w szczelnej plastikowej torebce, zamknięte w szczelnym plastikowym pojemniku. Masa jest natychmiast gotowa do użycia.
Podpowiedź: strukturę masy możesz regulować przez dodawanie do niej niewielkich ilości zwykłej masy cukrowej.

 

Porady:

 

Jeśli nie posiadasz podkładu JEM, który ułatwia korzystanie z wykrawaczy tej firmy, możesz przy wycinaniu wzoru postąpić odwrotnie, niż zaleca producent - najpierw rozwałkować masę, a następnie klasycznie wykroić wzór dociskając na niej foremkę od góry (okrągła wypustka posłuży wtedy za uchwyt). 

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl