



Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zielony ciemny barwnik do czekolady na bazie masła kakaowego FoodColours 100g

Opis
Kolor: zielony ciemny
Waga netto: 100 g
Seria: profesjonalne barwniki na bazie masła kakaowego do czekolady i mas tłustych
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwniki: E102, E133
Data ważności: podana na opakowaniu
Uwaga! Barwnik E102 może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Barwniki do czekolady używane przez profesjonalistów, charakteryzujące się wydajnością i dokładnością barwienia. W przeciwieństwie do barwników-pigmentów, od razu doskonale mieszają się z tłustymi masami - jest to spowodowane obecnością emulgatora, który ułatwia mieszanie cząsteczek barwnika z czekoladą. Zielony barwnik nada czekoladzie wyjątkowy odcień, doskonale komponujący się ze wszystkimi kwiatowymi dekoracjami.
Sposób użycia:
Zaczynając od małej ilości dawkujemy ostrożnie, aż do osiągnięcia pożądanego rezultatu. Większość kolorowych barwników syntetycznych ma nałożone limity spożycia ze względu na zdrowie - dla tego barwnika wynosi to 5 g/ kg produktu. Barwnik nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Podczas barwienia powinniśmy zachować wszystkie temperatury właściwe dla temperowania danego rodzaju czekolady. Dodanie barwnika po podgrzaniu do 30-33ºC pozwala uzyskać najintensywniejszy połysk.
TEMPERATURY DLA CZEKOLADY GORZKIEJ:
podgrzanie do 45-48ºC, schłodzenie do 27ºC, ponowne podgrzanie do 31-32ºC
TEMPERATURY DLA CZEKOLADY MLECZNEJ I BIAŁEJ:
podgrzanie do 43-46ºC, schłodzenie do 25ºC, ponowne podgrzanie do 29-30ºC.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
PRZEDSTAWIONY KOLOR MOŻE ODBIEGAĆ OD ORYGINALNEGO ZE WZGLĘDU NA WŁAŚCIWOŚCI I USTAWIENIA SPRZĘTU (MONITORA LUB WYŚWIETLACZA) U UŻYTKOWNIKA
Opinie o produkcie (0)
Informacje
