• Kontakt
  • +48 697 263 457
  • sklep@la-torta.pl
Koszyk: (pusty) Do kasy
do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
		1238
	
Menu
Producenci
Produkt dnia
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
Zestaw stalówek do kwiatów 3D z galarety
89,00 zł
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

łańcuch stokrotek - wycinarka FMM

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 19,50 zł 19.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0 (Ilość ocen: 0)
Producent: FMM
Kod produktu: Daisy Chain Cutter

Opis

Rozmiar: 15.0 сm х 2.2 сm.

Materiał: plastik przeznaczony do kontaktu z żywnością

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Ilość: 1 sztuka

Okres trwałości: bezterminowo

Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.

Plastikowa wycinarka firmy FMM, zaprojektowana zarówno do wykrawania łańcucha kwiatów jak też pojedynczych kwiatków, to niezastąpione narzędzie, które pozwoli nadać wymarzony kształt Twoim dekoracjom cukierniczym. FMM to brytyjska firma, która od lat specjalizuje się w projektowaniu akcesoriów cukierniczych; jest znana zwłaszcza miłośnikom stylu angielskiego. Produkty przez nią oferowane odznaczają się doskonałą jakością.

Wycinarki można używać do pracy z masą cukrową, marcepanem, lukrem plastycznym oraz innymi masami cukierniczymi. Aby uzyskać najlepsze rezultaty używaj masy cukrowej do tworzenia kwiatów lub masy "pastillage". Nadaje się również do wycinania ciastek, a lekko dociśnięta może służyć także jako stempel do polewy i lukru. To uniwersalne narzędzie, które pozwoli przenieść wybrany motyw praktycznie na każdą powierzchnię. Niezastąpione przy dekoracji tortów, ciast i ciastek.

Sposób użycia:

1. Delikatnie rozwałkuj masę cukrową na grubość ok. 1 mm i oprósz ją mąką kukurydzianą.

2. Umieść wykrawaczkę na masie cukrowej i dociskając mocno przesuwaj po desce do przodu i do tyłu. Następnie unieś i delikatnie rozetrzyj dłońmi pastę cukrową. Nadmiar masy cukrowej pozostałej na krawędziach wykrawaczki należy zebrać i usunąć. Jeżeli na tym etapie pozostał jeszcze nadmiar masy cukrowej, należy ją usunąć używając odpowiednich narzędzi tnących. Dla uzyskania lepszego wzoru wykrawanego elementu, przed jego wyjęciem należy masę cukrową delikatnie docisnąć do wykrawaczki.

3. Zabezpieczając palcami delikatnie wyjmij łańcuch stokrotek z wykrawaczki.

4. Zabarw wykrojony element korzystając np. z kolorowych zasypek i umieść go zgodnie z życzeniem na lub wokół dekorowanego wyrobu cukierniczego.

Porada: Zawsze używaj dobrej jakości masy cukrowej. Możesz zrobić ją samodzielnie z wielu przepisów dostępnych w dobrych książkach dotyczących wyrobów cukierniczych. Można także użyć już gotowej masy cukrowej lub masy w proszku, do którego wystarczy dodać wodę.

Przed użyciem produkt należy umyć.

 

Dane techniczne

materiał plastikowe

Opinie o produkcie (0)

Informacje

informacja
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl